Nedelja dojenja i zdrave hrane

U našoj zemlji, kao i u mnogim drugim zemljama, za datum obeležavanja Svetske nedelje dojenja izabrana je 40. nedelja u godini, zato što trudnoća traje četrdeset nedelja. Ove godine po dvadeseti put Svetska nedelja dojenja na nacionalnom i lokalnom nivou u Republici Srbiji obeležavala se od 29. septembra do 5. oktobra.

Tema ovogodišnje kampanje je „Dojenje – pobednički poen za život” sa ciljem da skrene pažnju javnosti na značaj pružanja podrške majkama da obezbede detetu ishranu dojenjem, što u kriznim i vanrednim situacijama može spasiti život deteta, a često i majke. Kampanja je i prilika da se ukaže na prednost isključivog dojenja u prvih šest meseci života odojčeta kao i na značaj nastavka dojenja uz dopunsku ishranu do kraja druge godine starosti deteta, a naša predškolska ustanova, deca i vaspitači, daju svoj doprinos sprovođenju Programa podrške dojenju i zaštiti materinstva.

Naši predškolci, iz Stare Pazove, Nove Pazove, Vojke i Golubinaca su likovnim radovima dali svoj doprinos obeležavanju Svetske nedelje dojenja.

U organizaciji doma zdravlja ”Dr Jovan Jovanović Zmaj”, 02.10.2014. je priređen program na Trgu dr Zorana Đinđića a među predškolcima za najbolji je proglašen rad Kristine Crnomarković iz objekta ”Sunce” u Staroj Pazovi.

DSC_2571 DSC_2572 DSC_2573 DSC_2576 DSC_2579

Comments are closed.