ИСТОРИЈАТ

ИСТОРИЈАТ

ПУ „Пoлетарац“ почела је са радом 1.09.1973. године у Старој Пазови, а 15 дана касније и у Новој Пазови. Те прве године у 10 васпитно-образовних група било је уписано 250 деце. Годинама, наша Установа се проширивала. Повећавао се број васпитних група, ницали су нови вртићи у другим местима наше општине.

СТАРА ПАЗОВА – Последње проширење објекта урађено је 1990. године. У међувремену су адаптиране просторије других објеката у којима су оформљене нове групе, реновирана је и опремљена кухиња. Такође, од јануара 2020. године у функцији је и објекат “Звончић” у центру Старе Пазове. Од априла 2023. године у функији је и објекат “Симба”.

НОВА ПАЗОВА – Објекат је отворен 27.01.2009. године на 2000м2 корисне површине, те је Нова Пазова по први пут добила простор за смештај деце јасленог узраста (1-3 године) и 8 радних соба за боравак деце од 3-7 година. У новоотвореном објекту налази се и комплетно опремљена кухиња. Од фебруара 2023. године у функцији је и објекат “Оаза”. У септембру 2023. фодине отворен је објекат “Авиончић”.

ВОЈКА – Потребама све већег броја родитеља за смештајем деце изашло се у сусрет адаптирањем  простора при ОШ „М. Хаџић“ за групе млађег и средњег усраста  док се у адаптираном објекту „Зека“ реализује припремно предшколски програм.

ГОЛУБИНЦИ – Голубинци су 1.09.2010. године добили простор за целодневни боравак деце јасленог узраста (1-3 године),  децу узраста 3-7 година и децу припремног предшколског програма. У објекту борави преко стотину деце и тај број се сваке године повећава. Објекат има опремљену прихватну кухињу, зелене површине и паркинг.

КРЊЕШЕВЦИ – Од јануара 2008. године деца из Крњешеваца бораве у новоизграђеном објекту при ОШ „М: Хаџић“. Тренутно овај простор задовољава потребе становника Крњешеваца.

[info] U našoj ustanovi vaspitno-obrazovni rad sa decom se realizuje na srpskom i slovačkom jeziku.[/info]

Leave a Reply