РТС КРОС 2022.ГОДИНЕ

Дана 13.05.2022. године (петак) одржан је традиционалан 32. РТС крос у ком су учествовала деца најстаријег узраста, као и неке групе старијег узраста.
Трке су одржане у складу са временским приликама и условима објекта како у Старој тако и у Новој Пазови, Голубинцима, Војки и Крњешевцима. Од укупног броја уписане деце тог узраста (508 деце) на РТС кросу је учествовало 431 дете што је 84% учесника. Од тога 213 девојчица и 218 дечака. Ове године смо искористили прилику и РТС крос започели уз директно укључење РТВ Војводине, што је додатно мотивисало све учеснике. Опремљена у спортској одећи и обући деца су трчала стазу дужине 100м, трчало се по групама, а сва деца су добила медаље за учествовање и награду у виду слаткиша. На крају посебно изненађење за децу била је трка коју су њихови васпитачи одмерили снаге и уз здушно навијање најмлађих завршили трку и такође добили медаље.
Ово је још један вид ширења и неговања спортског духа у нашој установи и разумеавања значаја физичке активности још на најранијем узрасту. Расположење и атмосфера су били на виском нивоу што указује на чињеницу да смо сви жељни и да нам пријају овакви и слични догађаји.
У наставку можете погледати кратак прилог са РТВ Војводине.

Comments are closed.