Поштовани родитељи

Поштовани родитељи,

У овим  временима, када нам је здравље приоритет, потрудили смо се да свој рад прилагодимо наметнутим условима. Стручне службе, као и васпитачи су Вам на услузи за сва питања, недоумице и као подршка. Васпитно – образовни рад остварујемо путем телефона, вибер група, сајта, маилова. Поштују се  препоруке, сугестије и  предлози надлежних.

Од 11.05. вртићи су отворени за децу чији родитељи раде. Приступили смо свим здравствено – хигијенским мерама за рад у овим условима. Такође, боравак деце у вртићу организован је тако да се одржава препоручена  физичка дистанца,  у васпитним групама борави смањен број деце (тренутно око петоро деце), групе се не мешају, деца бораве што је могуће више на отвореном, свако дете има свој кревет и постељину, обезбеђена је дистанца између деце у време оброка. Користе се искључиво играчке које се сваки дан, по одласку деце дезинфикују, просторије се често проветравају.

Што се тиче васпитно – образовног рада тема ове недеље за децу која су у вртићу, али и за оне која су код куће је  – Повратак у вртић у другачијим условима…На сајту установе можете прочитати текст о првим утисцима. Циљ је да за децу овај повратак не буде трауматичан, да им се све промене објасне на њима разумљив начин и кроз игру(васпитач са маском, мало деце у групи, одржавање дистанце…)

Сваку информацију о условима и начину рада можете добити  лично или телефоном од васпитача. Такође, препорука је да због избегавања контакта родитељи не улазе у вртић, што не значи да у свако добе не можете ући уз поштовање хигијенских мера (ношење маске) и тако се упознати са условима у којима Ваше дете борави или добити  потребне информације од васпитача.

Надамо се да ћемо се сви ускоро вратити претходном начину рада.

Свако добро Вам желимо.

Comments are closed.