Aktivnosti u Dečjoj nedelji – poseta Opštini

Dečja nedelja je ove godine trajala od 6. do 12. oktobra. Predškolska ustanova „Poletarac“ je realizovala brojne aktivnosti, u kojima su deca, kao i uvek u našem radu, zauzimala centralno mesto. Ove godine Dečja nedelja je posvetila posebnu pažnju osnaživanju porodice, i podsticanju klime za ostvarivanje prava svakog deteta da odrasta u porodičnom okruženju. Zato se program predviđenih aktivnosti odvijao pod sloganom: „Svako dete srećnog lica čuva jedna porodica“.

Ovogodišnja Dečja nedelja je otvorena razgovorom po vaspitnim grupama o pravima dece, pre svega, u porodici. Dečji iskazi i viđenje porodice ilustrovani su na zajedničkom posteru.

Sve pripremne predškolske grupe su posetile biblioteku ”Dositej Obradović” u Staroj i Novoj Pazovi i tom prilikom su sva deca besplatno učlanjena u biblioteku.

Mlađe, srednje, starije i najstarije grupe su 07. i 08.10. gledale predstavu ”Cvrčak i mrav”, pozorišta za decu ”Voždovčić” iz Beograda.

Održane su i radionice, u svim srednjim, starijim i najstarijim grupama, na kojima su roditelji i deca zajedničkim trudom izradili nešto vezano za njihovu porodicu.

Dan za kreativnost je bio ispunjen aktivnostima kao što su crtanje kredama u gradskom parku i maskenbalom za srednje i starije grupe.

PU ”Poletarac” je tradicionalno, tokom trajanja Dečje nedelje organizovala akciju prikupljanja, ove godine školskog pribora za decu bez roditeljskog staranja i decu u hraniteljskim porodicama na teritoriji opštine Stara Pazova.

Grupa predškolaca je u okviru Dečje nedelje, posetila i zgradu Opštine Stara Pazova, gde su ih domaćini ljubazno dočekali a deca su se vratila u vrtić puna utisaka.

Više o poseti, pogledajte na sajtu Opštine, klikom na sledeći link Poseta Opštini.

Comments are closed.