Projekat ”Stoj pravo – rasti zdravo!”

”Unapređenje posturalnog statusa i statusa kičme- SpinLab”

IPA program prekogranične saradnje Srbije i Bosne i Hercegovine

”STOJ PRAVO – RASTI ZDRAVO!”

Poštovani roditelji,
pozivamo vas na predavanje koje će se održati u utorak, 25. februara sa početkom u 17h u centralnom objektu ”Sunce” ( Vladimira Hurbana 13; Stara Pazova )
u zajedničkoj organizaciji Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu, Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu i PU ”Poletarac”, povodom realizacije međunarodnog projekta pod nazivom ”Unapređenje posturalnog statusa i statusa kičme- SpinLab”

Cilj projekta je unapređenje ranog otkrivanja i prevencije poremećaja kičmenog stuba kod dece i mladih kao i drugih posturalnih poremećaja i zdravstvenih problema senzomotornog aparata koji nastaju zbog njihovog nedovoljnog kretanja i modernog načina života.

Ovom prilikom želeli bismo da upoznamo roditelje sa fazama dečijeg razvoja i specifičnostima predškolskog uzrasta, kao i sa problemima koji nastaju, ukoliko se posturalni deformiteti na vreme ne otkriju. Profesori fakulteta će prezentovati aktuelno stanje kao i informacije o novim metodama i mogućnostima, kako na pravi način pratiti i usmeravati decu.

S poštovanjem

Organizacioni tim

Comments are closed.